Wat kost een bedrijfsfilm?

Vaak vragen klanten ons hoe duur een bedrijfsfilm of bedrijfsvideo precies is. We denken graag mee over de prijzen en mogelijkheden want bij ons is iedere video maatwerk! Een passend budget is erg belangrijk en in deze blog leg ik uit hoe dit werkt en hoe de kosten van een bedrijfsfilm bepaald worden!

De strategie bepaalt een deel van de kosten van de bedrijfsfilm

Ieder filmplan hoort in een strategie. Dit is het algemene doel van je video, of het nu om één bedrijfsfilm gaat of om een volledige campagne. Een reeks video’s is meestal duurder in het geheel maar goedkoper per video.

Is iedere vorm even duur?

Vorm is ook belangrijk voor de kosten door de schaalbaarheid. Vaak is het wenselijk om je bedrijfsfilm of bedrijfsvideo dusdanig op te bouwen dat het geheel kernachtig werkt.

Door met ons na te denken over je ambities en wat je wil vertellen kunnen en we een scherpe begroting opstellen. Daarbij kun je ook nog diverse opties kiezen in de uiteindelijke vorm.

De eerste video is echt gericht op de boodschap, voelt strak en zakelijk, terwijl de tweede veel meer een filmische beleving biedt. De keuze voor de vorm is uiteindelijk heel belangrijk met in het achterhoofd de doelgroep die je zou willen bereiken.

Een bedrijfsfilm in een kleinere vorm begint vaak vanaf 2.000 euro, als een ambitieuzere vorm gewenst is zit je op ca 8.500 euro. Deze tarieven zijn natuurlijk ruwe schattingen, maar hieronder geven we meer inzicht in ons begrotingsproces.

Transparant proces van begroting

Voor ons is het niet alleen belangrijk dat een klant weet wat iets kost maar ook waarom. Het is daarom ook aan te raden om te werken met een offerte waarin de diverse fasen van een film individueel begroot worden. Denk hierbij aan voorproductie zoals concept of scenario en productiewerk, opnames zoals crew en apparatuur en nabewerkingskosten zoals montage, kleurcorrectie of geluidsbewerking.

In alle fases denken we mee over de kosten die daadwerkelijk nodig zijn, wat we mee schalen voor jouw wensen en mogelijkheden.

Een goedebedrijfsfilm of bedrijfsvideo brengt klanten samen

Een kleine bedrijfsfilm begroten we anders dan een grotere. Dit is afhankelijk natuurlijk van het doel, de doelgroep en het uiteindelijke medium van inzetten. Zie het voorbeeld hieronder van hoe de kosten van een bedrijfsfilm bepaald worden.

Kosten bedrijfsvideo begroot

Let op: dit zijn geen pakketten die wij aanbieden, enkel voorbeelden! Wij geloven dat iedere productie maatwerk is en zorgen dan ook per productie voor de juiste prijs! De precieze kosten voor een bedrijfsfilm worden dan ook individueel vastgesteld.

Bepalende factoren hiervoor zijn de grote van de crew of de aanwezigheid van bijvoorbeeld acteurs. En natuurlijk doordat het proces complexer is geworden zijn de kosten ook hoger. Er is uiteraard wel echt een groot verschil zichtbaar tussen de producties. Ook een kleinere productie is altijd strak, technisch goed en brengt de boodschap over. Echter bij een grotere productie kan juist net weer die extra aandacht besteedt worden aan extra impact. Denk hierbij aan een mooie voice-over, een prachtige colorgrading en mooi geluid.

Kosten bedrijfsfilm

De juiste partij voor een betaalbare bedrijfsfilm

Dit blog gaat specifiek over wat een bedrijfsfilm precies kost. Conclusie is dat we je hier graag mee helpen, maar we praten ook heel graag met je over de de invulling van een bedrijfsfilm!

Bij ons kun je terecht voor een mooie en betaalbare bedrijfsfilm omdat wij kijken naar:
– Een passende strategie
– Strakke planning
– Doelgroep
– Transparante begroting

In je zoektocht naar de juiste partij voor je bedrijfsfilm is het belangrijk om met proactieve professionals te werken. Wij denken mee over je budget en zorgen voor een goed plan dat precies hierbij past, maar ook bij je doelen én je planning. De doelgroep is bepalend en wij weten die te bereiken!

Bij een offerteaanvraag zullen we in gesprek alle wensen nog nalopen zodat een we strakke offerte hebben die helemaal past bij jouw bedrijfsfilm!

Vraag een offerte bij ons aan of neemt contact op!

Creative Rebelion heeft een blog die meer verdieping geeft over diverse vormen en de kosten die erbij horen:

 

Lees deze blog met andere tips over begroten: